Monday, January 17, 2011

Mihai Ristea - noua surpriza in randul compozitorilor romani


      De Mihai Ristea ati auzit odata cu fredonarea versurilor melodiei “Sofia”. Super – hitul proiectului Montuga, a acaparat atentia anului 2008-2009, castigand premiul “Best New Act”, videoclipul melodiei fiind totodata nominalizat pentru  “MTV Romania - Best Video”.
Aprecierile au depasit granitele Romaniei, fiind larg apreciata si in alte tari europene.
Desi lucrurile au evoluat promitator, dupa cel de-al treilea single lansat, “Every Single Day”, Mihai si Mika au hotarat sa isi dezvolte talentul separat.
     Mihai Ristea a ales productia si compozitia muzicala.  Alegerea a fost una foarte inspirata, care l-a propulsat in atentia industriei.
     Colaborarea cu Marius Moga si Anda Adam pentru piesa artistei – “Sufletul Meu” reprezinta prima declaratie de talent a viitorului producator de succes, Mihai Ristea. Urmeaza o noua colaborare cu Anda, care se soldeaza cu reinventarea artistei pe scena industriei romanesti. Single-ul dance “My Love on You” ( lansat in nov. 2009) o pozitioneaza pe artista in topul chart-urilor din numeroase tari europene: Turcia, Spania, Portugalia, Belgia, Serbia etc.
      Anul 2010 i-a adus lui Mihai o noua provocare. Colaborarea cu artista Andra, una dintre cele mai bune voci din  Romania, a condus la semnarea celui de-al doilea smash-hit consecutiv, in mai putin de un an. Piesa “Something New” a marcat o schimbare de sound in cariera artistei, reusind sa fie una dintre primele trei cele mai difuzate si apreciate piese din Romania la momentul actual. In 2010, melodia a fost declarata ca avand cea mai rapida evolutie in topurile romanesti.
     Spre satisfactia profesionala a producatorului Mihai Ristea, studioul personal nu are multe zile libere, iar anul 2011 anunta si mai multe colaborari si hituri pe piata muzicala.
     Perspectiva sa artistica cuprinde si planul lansarii unui proiect solo. De data aceasta, Smiley ocupa scaunul producatorului, intrucat, dupa cum ne spune Mihai: “atunci cand vine vorba de proiectul meu personal, nu pot sa fiu suficient de obiectiv si am nevoie de o viziune din exterior, iar Smiley a inteles cel mai bine ce mi se potriveste”. Mai jos aveti rezultatul colaborarii cu Andra:

   Credit foto: Edi Eanche

0 comentarii:

Post a Comment

Free counters!