Monday, July 2, 2012

Poti si tu sa faci parte din "CINEMALIGA"


CINEMALIGA nu este doar un eveniment cinematografic. CINEMALIGA încheagă o comunitate artistică activă și pune bazele unei platforme ideatice si creative foarte inovative pentru spațiul artistic moldovenesc.

CÂND?
3-7 iulie 2012
Muzelul Zmevstvei și Cinema Odeon

CE?
1. Cinemaliga presupune crearea unor filme documentare și de ficțiune de scurt metraj în 48 de ore, participanții beneficiind de 2 zile de traininguri active susținute de specialiști din domeniu, o parte din tehnica necesară creării filmelor documentare și susținerea logistică. Filmulețe create vor fi vizionate de publicul larg în cadrul galei de închidere a evenimentului.
2. Cinemaliga cuprinde o serie de traininguri specializate, care vor fi susținute de nume deja consacrate ale cinematografiei moldovenești
3. Cinemaliga cuprinde o serie de evenimente adiacente care vor integra artiști din diferite domenii: muzicieni, designeri, artiști plastici, fotografi.
4. Filmele create vor fi promovate la nivel național și internațional. Intrarea este liberă.

DE CE ACUM?

CINEMALIGA s-a născut din dorința oamenilor de creație din Moldova de a-și pune în practică ideile, talentul și viziunea. A apărut din dorința oamenilor de a-și putea face meseria de suflet acasă și de a aduce în viaţa artistică autohtonă acel suflu de libertate creativă specifică celorlalte țări.

CINEMALIGA nu este doar un eveniment cinematografic. Datorită unei campanii de marketing inteligentă și datorită unui feed-back care ne-a uimit inclusiv și pe noi, CINEMALIGA a devenit deja o comunitate artistică activă care reunește ideile creative ale oamenilor din diferite domenii artistice și care este permanent deschisă tuturor celor ca doresc să se implice. De fapt implicarea este scopul principal al evenimentului și comunității create.

SCOPUL
CINEMALIGA își dorește să lanseze și să formeze o platformă de dezvoltare alternativă, nu una neapărat scolastică prin care toți factorii determinanți din domeniu să își aducă propria
contribuție. Cinematografia autohtonă se va dezvolta atunci când eforturile oamenilor din domeniu
vor fi coagulate si vor avea un scop comun. Este extrem de dificil să creezi o cultură prin individualism și lipsă de cooperare. Evenimentul acesta este primul pas înspre coagularea forțelor creative care există deja și au un
potențial enorm și un prim pas înspre descoperirea unor noi talente artistice și creative care să contribuie la conturarea unei comunități cinematografice moldovenești reale.

CINEMALIGA nu se adresează doar oamenilor profesioniști din domeniu. Se adresează în același timp și spectatorului, pe care dorim să îl educăm din punct de vedere cinematografic, să îl incurajăm să se implice, să cunoască filmul autohton să aprecieze arta cinematografică, nu doar ceea ce se vinde la nivel de mainstreem. Totodată ne propunem ca acesta să fie primul eveniment dintr-o serie mai lungă de evenimente creative care să dechidă porțile spre realizarea unor festivaluri. Totodată CINEMALIGA își propune să fie un portal concret de distribuție și promovare a produsului autohton.
PRODUCĂTORI:
Kinematique - reprezentată de regizorul Vitalie Perciun
Kef Music - reprezentată de Victor Medinschi
Conform datelor statistice de pe pagina CINEMALIGA de pe facebook, numărul de persoane
care au accesat pagina CINEMALIGA în mai puțin de 2 săptămâni este de 150 000 persoane,
iar 30 000 vorbesc activ despre acest subiect.
Vă invităm să fiți alături de noi prin susținere și prezență în cadrul primului eveniment marca
Cinemaliga.
…..
ATENȚIE! MOTOR!

Reacţii:

0 comentarii:

Post a Comment