Sunday, February 27, 2011

Eurovision 2011, Moldova

       Aseara s-a desfasurat finala selectiei nationale Eurovision 2011 Moldova, care a fost transmisa in direct de postul de televiziune Moldova 1 si in cadrul careia s-a desemnat castigatoare formatia "Zdob si Zdub" cu piesa "So Lucky".
       Republica Moldova va intra in concurs in cea de-a doua semifinala Eurovision 2011, s-a stabilit luni, 17 ianuarie, la Dusseldorf. Repartizarea tarilor participante in cele doua semifinale Eurovision (din 10 si 12 mai) 2011 a fost stabilita luni, 17 ianuarie, in urma tragerii la sorti desfasurata de catre organizatorii concursului. Dintre cele 43 de tari inscrise la editia din acest an, la extragere au participat numai 38, deoarece cele cinci mari tari (Marea Britanie, Germania, Spania, Franta si Italia) care au contribuit financiar vor intra direct in finala din 14 mai. In urma extragerii s-a stabilit ca Moldova va intra in concurs in semifinala din 12 mai. Tot in semifinala din 12 mai vor evolua inca 18 tari: Austria, Belgia, Bosnia si Hertegovina, Cipru, Romania, Slovacia, Olanda, Ucraina, Suedia (in prima parte a semifinalei); Belarus, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Israel, Irlanda, Letonia, Macedonia si Slovenia (in partea a doua a semifinalei). Prima semifinala a concursului Eurovision va avea loc in 10 mai cand vor evolua reprezentantii a 19 tari: Albania, Armenia, Elvetia, Finlanda, Georgia, Norvegia, Polonia, Rusia, Serbia, Turcia (in prima parte a semifinalei), Azerbaidjan, Croatia, Grecia, Islanda, Lituania, Malta, Portugalia, San Marino si Ungaria (in a doua parte a semifinalei).
       Eu personal, nu vreau sa comentez foarte mult pe marginea acestui subiect, din simplul motiv ca sunt dezamagit de organizarea concursului din acest an! cu alte cuvinte (sa-mi iertati limbajul): sa-mi bag piciorul! nu inteleg de ce n-au trecut in finala piese care chiar meritau sa treaca, ci a trecut mult ca**t (Ex. Formatia "Ion Krasnopolski", Denis Latisev, Dumitru Socican, V. Luchian & T. Djgarcava etc.), iar din cele care au trecut, foarte putine sunt bune. Cu totii stim ca favoritii au fost (s-a vazut asta si din rezultatele obtinute de la juriu si telespectatori): Karizma - When life is grey; Pasha Parfeny - Dorule; Natalia Barbu - Let's jazz; Zdob si Zdub - So lucky; BRAVO lor, ca intr-adevar au muncit si la piese si la show. Vreau sa-i felicit pentru prestatiile lor! desi nu sunt chiar multumit ca Zdob si Zdub sa ne reprezinte tara la Dusseldorf, oricum le doresc succes! :) Mai jos va las sa vedeti prestatia de aseara a formatiei Zdob si Zdub.

0 comentarii:

Post a Comment

Blog Archive

Free counters!