Monday, December 27, 2010

Piesa anului 2010 din Republica Moldova

     Iata ca s-a incheiat si votingul pentru cea mai buna piesa a anului 2010 din Republica Moldova. In urma sondajului realizat, cititorii blogului "Ion Istratii Info" au votat in felul urmator (n-am inclus in lista restul pieselor pentru ca n-au acumulat nici un procent):

1. Mihai Teodor - Who loves you now - 17 % (44 voturi)
2. Katy Rain - I wanna paint - 13 % (32 voturi)
3. Dan Balan - Justify sex - 10 % (26 voturi)
4. Suntroke Project & Olia Tira - Run away - 9 % (24 voturi)
5. Danu Boian - Insane love - 7 % (19 voturi)
6. EL Radu - Love you, need you - 5 % (14 voturi)
7. Dyma - Fire - 4 % (11 voturi)
8. Akord - Ma doare - 4 % (10 voturi)
    Mahay ft. Mihai Teodor - Day & night - 4 % (10 voturi)
9. Pasha Parfeni - Be yourself - 2 % (6 voturi)
    Adrian Ursu - Jumatate tu, jumatate eu - 2 % (6 voturi)
    Sunstroke Project - Sax u up - 2 % (6 voturi)
    Flavy DeeJay ft. McSound - Rhythm for love - 2 % (6 voturi)
10. Arsenie (A-Style) - Remember me - 2 % (5 voturi)
      Alexandru Manciu - Ramai langa mine - 2 % (5 voturi)
11. Karizma - On my way - 1 % (4 voturi)
      Dan Balan - Chica bomb - 1 % (4 voturi)

    Si pentru ca tot am fost intrebat care va fi premiul pentru cel ce va castiga, va spun ca cel mai mare premiu este fidelitatea si dragostea ascultatorilor (poate ati stiut, poate ca nu)! :) cu toate acestea, mai jos va dau cateva detalii despre piesele plasate pe primele 5 pozitii:

     Lider absolut in top este Mihai Teodor cu piesa "Who loves you now". Cel mai nou single al lui Mihai Teodor, interpret din Republica Moldova, se numeste "Who loves you now". Piesa este compusa si produsa de insasi Mihai, care de altfel si-a compus si toate piesele de pana acum. Piesa reprezinta o istorie de dragoste aparte din viata artistului. "Who loves you now" a fost prezentata si publicului larg din Romania, in cadrul celui mai tare matinal "Neatza cu Razvan si Dani". Mult mai imbucurator este faptul ca piesa artistului a fost lansata de curand si la cel mai mare post de radio din Polonia - Radio Eska! http://www.eska.pl/hit/mihai_teodor_who_loves_you_now/141549
    In top, Mihai Teodor este urmat de un proiect proaspat pe piata muzicala din Moldova, Katy Rain. Proiect lansat in primavara anului 2010 cu primul single "I wanna paint". Piesa este compusa de Andrei Tostogan (un tanar compozitor foarte talentat) si are succes, fiind difuzata la cele mai ascultate posturi de radio locale.
    Pe locul 3 s-a plasat Dan Balan cu "Justify sex". Fara indoiala, piesa a ajuns HIT international. "Justify sex" a fost compusa si produsa de Dan Balan si lansata in premiera la un concert in Moscova, "Europa Plus Live 2010" si beneficiaza deja si de un videoclip foarte HOT.
    Locul 4 este ocupat de Sunstroke Project & Olia Tira cu piesa "Run away". Textul piesei a fost scris de Alina Galitcaia, iar muzica a fost compusa de unul din membrii Sunstroke Project, Anton Ragoza. Cel mai important insa, este faptul ca cu aceasta piesa Republica Moldova a fost reprezentata la Eurovision Song Contest 2010 si desi n-a ocupat un loc fruntas, s-a bucurat de succes cucerind auzul a mii de ascultatori.
   Locul 5 ii revine lui Danu Boian cu piesa "Insane love". Piesa a fost compusa/produsa de catre binecunoscutul si talentatul Alex Brasovean, care de altfel compune si pentru alti artisti mari de la noi (Arsenie, Natalia Barbu).

   La final va las sa ascultati piesa anului 2010 din RM:

1 comentarii:

  1. mda...... nustiu cui apartzine blokul dar vrau sa spun ca cele mai populare piese au fost piesele lui Ionel Istrat, pacat ca nu e inclus :(

    ReplyDelete

Blog Archive

Free counters!